Disable Preloader

Novosti

Trening trenera u oblasti etike i integriteta

 

Nacrt novog Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije predviđa obaveznost ovakvih obuka za sve zaposlene u javnoj upravi i lokalnoj samoupravi

Petodnevna obuka za sticanje trenerskih veština u oblasti etike i integriteta održana je od 28. januara – 1. februara 2019. u Nišu. Obuci, koja je organizovana u okviru projektnih aktivnosti, prisustvovali su predstavnici brojnih javnih uprava i lokalnih samouprava širom Srbije.

Roman Prah, vođa projekta pozdravio je prisutne i istakao značaj obuke imajući u vidu da nacrt novog Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije predviđa obaveznost ovakvih obuka za sve zaposlene u javnoj upravi i lokalnoj samoupravi.

Zahvaljujem vam se svima što prisustvujete ovako važnoj obuci i što ste prepoznali značaj etike i integriteta u prevenciji korupcije. Korupcija je problem sa kojim se susreću sve zemlje na svetu, pa i Srbija. Prevencija je veoma važan aspekt borbe protiv korupcije i verujem da ćete tokom obuke steći nova znanja i veštine koje ćete moći da upotrebite u svakodnevnom radu i iste prenesete na svoje kolege u vašem radnom okruženju“, istakao je Prah.

Učesnici iz lokalnih samouprava i javnih uprava iz Niša, Novog Pazara, Nove Varoši, Batočine, Zaječara, Vrnjačke Banje, Vladičinog Hana, Leskovca, Medveđe, Kovina i Lebana upoznali su se sa vrednostima i ulogama javnih službenika, kao i načinima za prevenciju korupcije.

Učesnicima su tokom obuke unapređene i trenerske veštine kako bi u budućnosti mogli da planiraju i izvode predavanja i radionice na temu etike i integriteta.

Predavači su bili Tamara Tomašević i Edin Veljović, eksperti angažovani na projektu.

Svim učesnicima dodeljene su potvrde o završenoj obuci koju su ocenili kao veoma korisnom za njihov budući rad.

Naredna obuka iz ovog ciklusa obuka biće održana u Novom Sadu, od 18-22.02.2019.