Disable Preloader

Novosti

Novi trening trenera u oblasti etike i integriteta u javnoj upravi i lokalnoj samoupravi

 

Ovoj obuci prisustvovali su predstavnici brojnih javnih uprava i lokalnih samouprava iz Vojvodine koji se u svom radu bave ovim temama i žele da unaprede svoje trenerske i prezenterske veštine

Nova petodnevna obuka iz serije obuka za sticanje trenerskih veština u oblasti etike i integriteta u javnoj upravi u lokalnoj samoupravi održana je u Vršcu od 18-22. februara 2019.

Roman Prah, vođa projekta pozdravio je prisutne i istakao značaj ove obuke imajući u vidu da nacrt novog Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije predviđa obaveznost ovakvih obuka za sve zaposlene u javnoj upravi i lokalnoj samoupravi.

Ovoj obuci (tzv. TOT obuka, odnosno „trening trenera“) prisustvovali su predstavnici brojnih javnih uprava i lokalnih samouprava iz Vojvodine koji se u svom radu bave ovim temama i žele da unaprede svoje trenerske i prezenterske veštine.

Učesnici su upoznati sa vrednostima i ulogama javnih službenika, kao i načinima za prevenciju korupcije, a pored toga, unapređene su im trenerske veštine kako bi u budućnosti mogli da planiraju i izvode predavanja i radionice na temu etike i integriteta u svojim sredinama.

Obuku su vodili Edin Veljović i Tamara Tomašević, eksperti na projektu.

Naredna obuka biće održana u Beogradu od 11–15. marta 2019.