Disable Preloader

Novosti

Seminar operativnih timova posebnih odeljenja za suzbijanje korupcije

 

Obuka je organizovana u cilju jačanja kapaciteta državnih institucija u primeni Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije

Seminar operativnih timova posebnih odeljenja za suzbijanje korupcije održan je 24-25. juna 2019. u Novom Sadu u organizaciji projekta Prevencija i borba protiv korupcije i Kancelarije za razvoj, pomoć i obuku tužilaštava u okviru Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država (OPDAT).

Ova obuka organizovana je u cilju jačanja kapaciteta državnih institucija u primeni Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, čija je primena počela 1. marta 2018. godine.

Obuku je vodio Miljko Radisavljević, zamenik Republičkog javnog tužioca i rukovodilac Odeljenja za borbu protiv korupcije, zajedno sa Milanom Pejčićem, šefom odseka za koordinaciju i planiranje, u saradnji sa Džejmsom Mejom, ekspertom u oblasti represije korupcije i Volterom Perkelom, federalnim tužiocem i pravnim savetnikom u ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Naredna obuka biće održana 8. i 9. jula 2019. u Kraljevu.