Disable Preloader

Novosti

Završna onlajn konferencija - Institucionalni kapaciteti Republike Srbije u sprečavanju i borbi protiv korupcije

 

Na konferenciji, kojom se označava završetak trogodišnjeg projekta „Prevencija i borba protiv korupcije“ koji finansira Evropska unija, sumiraće se ostvareni rezultati, definisati dalji koraci i razmotriti izazovi u borbi protiv korupcije nastali usled pandemije COVID-19

Završna onlajn konferencija „Institucionalni kapaciteti Republike Srbije u sprečavanju i borbi protiv korupcije“ održaće se u sredu, 17. februara 2021. sa početkom u 11.00 časova.

Uvodna izlaganja održaće:

- Maja Popović, ministarka pravde Republike Srbije,

- NJ.E. Sem Fabrici, ambasador, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i

- Zagorka Dolovac, Republički javni tužilac.

Na konferenciji, kojom se označava završetak trogodišnjeg projekta „Prevencija i borba protiv korupcije“ koji finansira Evropska unija, sumiraće se ostvareni rezultati, definisati dalji koraci i razmotriti izazovi u borbi protiv korupcije nastali usled pandemije COVID-19.

Tokom poslednje tri godine, projekat je blisko sarađivao sa Ministarstvom pravde i Republičkim javnim tužilaštvom, kao glavnim korisnicima, na suzbijanju korupcije, uvođenju finansijskih istraga u slučajevima povezanim sa korupcijom i promociji transparentnosti i integriteta u javnom sektoru.

Na konferenciji će učestvovati i govornici koji svojim iskustvom i stručnošću mogu dodatno da inspirišu institucije i organizacije u Republici Srbiji za izgradnju novih partnerstava, primenu novih tehnologija i bolje razumevanje značaja već postojećih antikorupcijskih mehanizama.

Preuzmite: Agenda konferencije (PDF)